divendres, 2 de febrer del 2018

3 - El pròleg de Mirall trencat

3 – El Pròleg de Mirall Trencat. “Quedarà un pròleg dels millors que s’han escrit mai al món. És un pròleg que farà època”. Joan Sales.

Pregunta estrella

Reflexió de les cartes i el pròleg.            _____________________________________________________________________                                
La sinceritat

Si em pregunten que m’ha captivat més en “Cartes Joan Sales i Mercè Rodoreda” diré que és la sinceritat que irradien entre ells dos. Aquest do, un dels més apreciats de l’ésser humà i que tothom voldríem tenir present en els diferents afers de la vida, per una gran escriptora com Mercè Rodoreda penso, que tenir un amic com Joan Sales que en alguna ocasió li fes tocar de peus a terra, com per exemple, fer-li veure que la senzillesa de les paraules haurien d’afluir  més en el text, o que pogués sincerar-se quan estava deprimida i només tenia ganes de cuidar el seu jardí. Que Joan Sales la consolés posant-li exemples d’altres escriptors que també havien passat  pel mateix tràngol, li devia resultar d’una gran ajuda.
Vaig començar el blog parlant de la importància de l’amistat, ara li vull afegir la importància de la sinceritat que per dissort no sempre van unides.

Emi Sánchez / 02-02-2018

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada